Annons

Annons

anndah_3liten.jpg

DLA Pipers hr-chef Ann-Sofie Dahlström ser en hård konkurrens om topptalangerna.

“En större kostym kräver också uppdrag med större volym”

"Vi har gått från att vara en lokal byrå till att bli en del av ett stort internationellt sammanhang”. Det säger Ann-Sofie Dahlström, hr-chef på DLA Piper, i Realtids artikelserie om rekrytering hos revisons- och advokatbyråerna.

Ann-Sofie Dahlström, hr-chef på DLA Piper kommenterar:

Hur många biträdande jurister rekryterar ni i höst?

– Vi har gått från att vara en lokal byrå till att bli en del av ett stort internationellt sammanhang. Det märks både i vårt dagliga arbete och vilka klienter vi arbetar med. En större kostym kräver också uppdrag med större volym, vi har som mål att ta in större uppdrag för att öka lönsamheten. Vi är idag 105 jurister, men har ambitionen att bli fler. Vi söker löpande nyutexade och tingsmeriterade jurister till alla våra verksamhetsgrupper och kommer under 2017 att rekrytera ca 20 nya juniora jurister som vill växa och utvecklas hos oss. Vi har även behov av mer seniora jurister. Här har vi en lite större utmaning i att hitta rätt personer med rätt matchning, då marknaden upplevs mindre, men vi tror att vårt internationella erbjudande lockar många.

Annons

Annons

Vilken är deras ingångslön - med tingserfarenhet och utan?

– Vi erbjuder marknadsmässiga villkor, där den fasta lönen är en del av ett helt villkorspaket. För oss är det dock viktigt att ha ett totalerbjudande som attraherar, oavsett i vilket del av karriären medarbetaren befinner sig i. Vi har också sett att den yngre generationen värderar annat än vad som traditionellt varit dragningskraften, till exempel, kollegorna, en bra chef och att verksamheten fyller ett högre syfte.

Till vilka rättsområden rekryterar ni flest?

– Det varierar över tid, men just nu söker vi nya medarbetare inom Corporate, Rekonstruktion & Obestånd, Financial Services Regulatory och Fastighet. En av våra styrkor är att vi är en fullservicebyrå med stark spetskunskap och hos oss finns möjlighet att arbeta i olika verksamhetsgrupper under karriären.

Hur gör ni för att locka medarbetare till er?

– Vi vill vara en attraktiv arbetsplats som utvecklar och behåller befintliga medarbetare och som är attraktiv för nya. För oss är det personliga mötet med människor som står i centrum! Vi tycker att det är viktigt att skapa långsiktiga relationer, dela med sig av vilka vi är och hur vi jobbar, vad vi erbjuder och står för som potentiell arbetsgivare. Vi träffar juriststudenter i olika sammanhang, erbjuder praktik och extrajobb. Vi håller utbildningar och seminarier samt arbetar med vårt alumninätverk och deltar i olika närverksträffar.

Ann-Sofie Dahlström fortsätter:

– Vi strävar efter transparens och tydlighet, både i vad våra medarbetare får hos oss och vad som krävs för att bli en framgångsrik affärsjurist hos oss på DLA Piper. Det vi vet är att våra befintliga medarbetare tycker om att vara en del av ett internationellt sammanhang och att ha kollegor över hela världen. Det är något som är unikt för oss och innebär att vi kan erbjuda både secondment och utbildning internationellt. Tidigt ansvar och klientkontakt är en annan viktig del i vårt erbjudande till nyutexade jurister. Vi ser oss själva som en ”schysst” byrå – vi samarbetar och hjälper varandra, vilket speglas både i vår goda kollegiala sammanhållning och i de klientuppdrag vi genomför.  

Är rekrytering en utmaning?

– Ja, absolut, det är hård konkurrens om topptalangerna. Men rekrytering är en långsiktig investering och en ömsesidig matchning, som bygger på en öppen och ärlig dialog, det måste kännas rätt åt båda håll. För att lyckas hos oss behöver vi medarbetare som både är skickliga jurister och har ett genuint intresse och förståelse för affären och klientens verksamhet och som trivs i konsultrollen. Vi tycker att vårt arbetsgivarerbjudande, trots hård konkurrens, har stärkts i och med integrationen med DLA Piper. Det har gjort oss internationella ”på riktigt” – med verksamhet i över 40 länder världen över.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons