Finans Nyhet

Efter turerna i Castellum: Nu blir Rutger Arnhult vd för Corem

Taggar i artikeln

Corem Rutger Arnhult
Publicerad
Uppdaterad

Corem, som bland annat har Riksbanken som hyresgäst, genomför ett vd-byte. Ny vd blir storägaren Rutger Arnhult, som därmed petar ner Eva Landén till posten som vice vd. Rockaden genomförs den 16 juni.

Anders Frick

Styrelsen i Corem Property Group har utsett bolagets grundare Rutger Arnhult till vd med tillträde den 16 juni 2023. Han efterträder Eva Landén som kommer att anta rollen som vice VD.

– Jag har ett långsiktigt åtagande till Corem och ser fram emot att tillträda i VD-rollen och förstärka bolagets position som en ledande aktör inom kommersiella fastigheter. Mitt fulla fokus kommer vara att säkerställa att Corem är väl positionerat för att fortsätta hantera utmanande marknadsförhållanden och tillvarata möjligheter i takt med att marknadsförutsättningarna förbättras, säger Rutger Arnhult, tillträdande VD för Corem, i ett pressmeddelande.

Efter en lång maktkamp om ordförandeposten i Göteborgsbaserade fastighetsbolaget Castellum, där Henrik Saxborn lämnade som vd, tog Rutger Arnhult förra vintern över som vd för Castellum. På hösten börjar han sälja aktier och blev attackerad av den nya storägaren Roger Akelius.

Annons

Till slut kastar Rutger Arnhult in handduken och lämnar som vd samt senare även ordförandeposten.

Framöver ligger hans fokus istället på Corem Property Group, som bland annat har Riksbanken som hyresgäst. Under första kvartalet frånträdde Corem totalt 34 fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 2,5 miljarder kronor.

– Corem har framgångsrikt navigerat genom svåra marknadsförhållanden under det senaste året genom avyttringar och skuldamortering som möjliggjort stärkt balansräkning samtidigt som bolaget upprätthållit en fortsatt stabil kärnaffär. Rutger Arnhults uppdrag är att fortsätta prioritera insatser för att möjliggöra långsiktigt uthållig finansiering och samtidigt stärka bolagets kommersiella fokus. Genom hans branschkännedom och affärssinne skapas en ännu starkare ledning som är väl lämpad för att positionera Corem för framtiden, säger Patrik Essehorn, styrelseordförande för Corem, i ett pressmeddelande.

Annons

Corem grundades av Rutger Arnhult, som i dagsläget har knappt 40 procent av bolagets aktier.

Annons