FinansNyhet

Efter flygkrisen – Stormorken lämnar över till Ulrika Matsgård

BRA, Ulrika MatsgårdBRA, Ulrika Matsgård
Ulrika Matsgård. Foto: Jonas Borg
Publicerad

Efter drygt två år i BRA lämnar Geir Stormorken vd- stolen den 30 juni, BRA:s kommersiella chef Ulrika Matsgård tar över.

Realtid.se

Geir Stormorken tillträdde som vd i BRA i mars 2019. När covid-19 slog till tvingades bolaget ingå en formell företagsrekonstruktion som avslutades framgångsrikt i september 2020. Den 12 maj i år återstartade BRA flygverksamheten. 

– När vi nu går in i en ny fas med fokus på tillväxt och lönsamhet känns det helt rätt att lämna stafettpinnen vidare till Ulrika, säger Geir Stormorken i en skriftlig kommentar.

Han kommer fortsättningsvis att ingå i bolagets styrelse samtidigt som han går tillbaka till sitt jobb i ägarbolaget Braganza. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Ulrika Matsgård har en bakgrund från ledarroller inom IT-/telekombranschen och anställdes som kommersiell chef i BRA hösten 2017. 

– Det starka kundfokuset, den höga flexibiliteten med nedslimmad kostnadsnivå och den tydliga hållbarhetsstrategin vi har med oss ut ur krisen är några exempel på varför jag känner att vi har alla möjligheter att lyckas, säger Ulrika Matsgård i sin presskommentar.

 

Annons
Annons