Efter alla turer – ”Nordiska fick köpa Rocker till vrakpris”

Taggar i artikeln

Rocker
Jonas Hultin, vd Rocker.Jonas Hultin, vd Rocker.
Jonas Hultin, vd Rocker.
Publicerad
Uppdaterad

Jodå, Realtid hade rätt: Rocker var visst till salu – trots att såväl LMK Industri som Schibsted förnekade det. Nu har Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget köpt Rocker, och enligt källor till Realtid blev det till ett vrakpris.

Realtid.se

Stockholmsbaserade Rocker, tidigare känd som Bynk, skulle bli Europas ledande neobank. De tre grundarna av Rocker, Dennis Ahlsén, Jonas Hultin och Mathias Johansson, har alla en bakgrund från Lendo och såg länge en börsnotering som en tänkbar väg för framtiden.  Hastigt, och möjligen mindre lustigt, ställdes dock börsnoteringen in, något som gav rådgivarna Carnegie och Pareto en miljonsmällHanna Neidenmark klev av som vd, CFO:n Frida Bexelius klev in som tillförordnad vd innan Jonas Hultin senare klev på som vd. 

Sedan kom Realtids granskning i vägen. Vi kunde visa att bilhandlare rundar Santanders låneregler via Rocker, och att cheferna sålde sina egna bilar till Rocker. Granskningen fick till följd att Santander och Rocker gick skilda vägar. Santander bötfälldes i Norge för brister kring penningtvätt samtidigt som Rocker tvingades göra sig av med folk.

Realtid fick tips från säkra källor förra våren om att ägarna Schibsted och LMK Industri var på väg att sälja Rocker – något som ägarna förnekade.

Annons

Men nu är Rocker sålt. Köpare är Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget, och tillträde förväntas ske i maj eller juni, det uppger bolaget i ett pressmeddelande. Ingen köpeskilling uppges, men källor till Realtid uppger att det handlar om ett vrakpris:

”Enligt Schibsted skulle Rockers verksamhet läggas ner men Nordiska fick köpa Rocker till ett vrakpris. Noll värde. Carnegie mäklade Rocker till investerare för några år sedan – till mångmiljardvärdering, och en halv miljard kronor togs in i en emission. Nu är allt borta. Investerarnas investering är värdelös”, uppger en källa för Realtid.

Realtid söker Rocker och Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget för en kommentar om köpeskillingen.

Annons

 

Annons