Blödande Rocker sparkar personal: ”Ett av de tuffaste beslut jag har behövt ta”

Taggar i artikeln

Rocker
”Det är ett av de tuffaste beslut jag har behövt ta, att göra denna typ av förändring och se uppskattade kollegor och vänner lämna är såklart aldrig enkelt, men vi tror och hoppas att detta kan leda till att bolaget stärks framåt”, säger Jonas Hultin, vd Rocker, till Realtid.
Publicerad
Uppdaterad

Realtids granskning av fintechbolaget Rocker har fått stora konsekvenser för dotterbolaget Rocker Buddy. Låneverksamheten i Buddy sätts på paus och alla medarbetare har antingen slutat eller flyttats över till moderbolaget. Vd bekräftar uppsägningar för Realtid och säger att förändringarna förhoppningsvis kan stärka bolaget.

Anders Frick

Det har varit en tuff höst för fintechbolaget Rocker sedan Realtid började att granska bolaget – se faktaruta. Nu kan Realtid avslöja att bolaget fått ytterligare motgångar och tvingas säga upp personal samt genomföra drastiska organisationsförändringar.

Totalt sägs 15 procent av tjänsterna upp i Rockerkoncernen, vilket motsvarar sex personer. Dessutom slutar vissa även frivilligt. Enligt vad Realtid erfar är produktchefen Jonathan Liberman och kommunikationschefen Lina Lindahl två av de som lämnar bolaget.

– Vi kommenterar inte enskilda personer. Utifrån rådande marknadsläge har vi tyvärr varit tvungna att göra justeringar i organisationen och pausa vissa satsningar. Det är ett av de tuffaste beslut jag har behövt ta, att göra denna typ av förändring och se uppskattade kollegor och vänner lämna är såklart aldrig enkelt, men vi tror och hoppas att detta kan leda till att bolaget stärks framåt, säger Jonas Hultin, vd Rocker, till Realtid.

Annons

En satsning som sätts på paus är Rocker Buddy, något som Realtid tidigare har berättat om. Jonas Hultin bekräftar att Rocker Buddy nu blir en del av Rocker Pay, vilket innebär att verksamheten flyttar in i moderbolaget.

– Ett tydligt fokus läggs nu på produkter som hjälper kunder att spara pengar i tuffa tider såsom sparkonto, budgetfunktioner, sänka lånekostnader och handla begagnat, där vi just nu ser en stark efterfrågan, säger Jonas Hultin.

Enligt Realtids källor har Rocker under en längre tid varit till salu, men misslyckats att attrahera någon köpare. Källorna uppger även att det gror ett internt missnöje över att lönerna inte ökar på bolaget, samtidigt som Jonas Hultin och styrelseordförande Dennis Ahlsén förra året tog ut löner på över 2 miljoner kronor vardera.

Annons

FAKTA OM REALTIDS GRANSKNING:
Reglerna för billån hos banken Santander Consumer Bank sätter stopp för många nybildade bilförsäljare. Lösningen var istället att gå via fintechbolaget Rocker, vars upplägg möjliggjorde att kunderna slipper Santanders regler och formella krav. Efter Realtids granskning satte dock Rocker sina billån på paus.

Samtidigt kunde Realtid visa att cheferna sålde sina egna lyxbilar till bolaget. Till slut avslutades lånesamarbetet mellan Rocker och Santander. Senare kom beskedet att norska Finanstilsynet har bötfällt den spanska storbanken med 150 miljoner norska kronor för brister kring penningtvätt.

 

Annons

Annons