FinansNyhet

Rocker och Enfuce ska skapa Europas ledande neobank

"Vi är ett teknikföretag som bygger en plattform för privat bankverksamhet med tjänster som är mer flexibla, mycket lätta att använda och mer prisvärda", säger  säger Oscar Hyléen, vice vd och kommunikationschef på Rocker och Monika Liikamaa på Enfuce. Foto: Rocker och Enfuce
Publicerad

Den svenska neobankpionjären Rocker har valt Finlands största fintech-startup Enfuce som partner för utfärdande av kort och hantering av betalningar. Visionen är att bli ledande i Europa.

Camilla Jonsson

Stockholmsbaserade Rocker, tidigare känd som Bynk, bygger en mobil plattform för privatekonomi och utökar kontinuerligt sitt erbjudande inom sektorerna lån, betalningar och sparande. Tidigare i år utökade Rocker sin verksamhet inom konsumentbetalningar genom att lansera ett betalkort. Mot bakgrund av sin bakgrund inom konsumentutlåning och peer-to-peer- betalningar, har Rocker sökt en flexibel lösning för att stödja ett kontantkortserbjudande.

För att påskynda en annars komplicerad kortutfärdandeprocess har Rocker inlett ett samarbete med finska Enfuces expertteam. Förutom att stödja licensiering, efterlevnad och betalningshantering hjälpte Enfuces one stop shop-tjänst Rocker att hantera korttransaktioner enligt de högsta säkerhets- och efterlevnadsstandarderna.

– Vi är ett teknikföretag som bygger en plattform för privat bankverksamhet med tjänster som är mer flexibla, mycket lätta att använda och mer prisvärda. I takt med att vi närmar oss vår vision om att bli Europas ledande framtida neobank och erbjuda människor ett alternativ till traditionella banker behöver vi starka och flexibla infrastrukturpartner för att skapa plattformen, säger Oscar Hyléen, vice vd och kommunikationschef på Rocker i en skriftlig kommentar.

Annons

Enfuce gör det möjligt för Rocker att utfärda funktionsrika kort som är kompatibla med alla betalningssätt, valutor eller länder, vilket hjälper företaget att utöka sin verksamhet på europeisk nivå. Genom att integrera Enfuces webbaserade API, programmeringsgränssnitt, kan Rocker säger sig sömlöst kunna styra funktioner som dynamiska utgiftsgränser, pushmeddelanden och geoblockering.

– Vi är glada över att Rocker valde oss för att möjliggöra företagets banbrytande neobanktjänst. Genom vår card-as-a-service-lösning kan de enkelt och säkert lansera moderna betaltjänster. Vi är glada över att arbeta med ett team av innovativa proffs som bygger extraordinära produkter inom privatekonomi, säger Monika Liikamaa, medgrundare och styrelseordförande på Enfuce.

Förutom att möjliggöra betalningar hjälper Enfuce Rocker att uppfylla de operativa behoven med en uppsättning back office-tjänster – bestående av tvist- och riskhantering samt service desk-support.

Annons

– Vårt partnerskap visar hur samarbete är nyckeln till att förverkliga stora mål inom fintech, säger Monika Liikamaa. 

 

 

Annons
Annons