M&A

Dometic förvärvar Oceanair

Med köpet stärker Dometic närvaron på marinmarknaden och breddar produktportföljen.

Uppdaterad 2017-02-07
Publicerad 2017-02-07

Leverantören av produkter inom “Mobile Living”, Dometic, har förvärvat Oceanair. Brittisk baserade Ocenair är marknadsledande tillverkare av marina persienner, solskydd och inredningstextilier för främst fritidsbåts- och superyachtsegmenten. Förvärvet stärker Dometics närvaro på marinmarknaden och breddar produktportföljen, enligt ett pressmeddelande.

Oceanair har sin huvudsakliga verksamhet och tillverkning i Storbritannien, samt en fabrik i USA. Bolaget har försäljning till kunder i 32 länder och har cirka 200 anställda. Den initiala köpeskillingen uppgår till 14 miljoner pund kontant med eventuell tilläggsköpeskilling om maximalt 2,5 miljoner pund förutsatt att vissa prestationsrelaterade mål nås under kommande 16-månadersperiod.

–Oceanair är ett välskött bolag med en stark position i sina segment. Utöver att stärka Dometics närvaro på marinmarknaden, förväntar vi oss också påtagliga konstruktions- och kommersiella synergier liksom fristående tillväxtmöjligheter. Sammantaget är detta ett utmärkt tillskott för Dometic och ett led i vår aktiva portföljhantering, säger Roger Johansson, koncernchef och vd för Dometic.

EQT köpte Dometic 2011 och börsnoterade bolaget 2015. I november 2016 sålde EQT sitt resterande aktieinnehav om 27,4 procent. Riskkapitalbolaget ägde även Dometic under perioden 2001-2005. Idag är Swedbank Robur och Carnegie Fonder största ägarna i bolaget.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in