Annons

Annons

Deutsche Bank bekräftar samtal

Deutsche Bank bekräftar att banken befinner sig i samtal med Commerzbank.

Diskussionen mellan bankerna handlar om "strategiska alternativ", skrev Deutsche Bank i ett uttalande som skickades ut på söndagen.

Den tyska regeringen, som fick kliva in med ett nödlån för att rädda Commerzbank och därmed blev storägare, har de senaste åren drivit på för en fusion.

Bankerna har de senaste tio åren haft stora problem med att komma tillbaka till lönsamhet efter bankkrisen vid finanskrisen 2008, där de båda bankernas vidlyftiga risktaganden försämrade bankernas anseende.

Annons

Annons

Deutsche Banks lista över skandaler är lång och rör bland annat penningtvätt, marknadsmanipulation, bedrägerier och skatteflykt. Hypotesen är att en fusion skulle kunna bidra till att bättra på Deutsche Banks skamfilade rykte och kreditvärdighet.

I början av mars rapporterades att också den amerikanska investmentfirman Cerberus Capital numer ställer sig positiva till en fusion.  Cerberus sitter på drygt 3 procent av aktiekapitalet i Deutsche Bank och 5 procent i Commerzbank. Den enda större ägaren i Commerzbank är den tyska staten med 15 procent.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons