Niklas Zennström på Stockholm Tech Fest.
Finans

"Det är vettigt ur en ekonomisk synpunkt"

Vd:n för riskkapitalbolaget Atomico, Niklas Zennström, om viljan att öka investeringar i bolag med hållbarhet som kärnverksamhet.

Uppdaterad 2016-09-06
Publicerad 2016-09-06

Den andra dagen av Stockholm Tech Fest handlar om hållbarhet och sociala innovationer och hur techbranschen kan hjälpa med nya lösningar på de utmaningar världen står inför gällande bland annat energi och klimat.

Skype-grundaren och vd:n för riskkapitalbolaget Atomico Niklas Zennström tar tillfället i akt att avisera lanseringen av en ny innovationstävling för miljöteknik tillsammans med Ålandsbanken, som sker inom ramen för hans initiativ Race for the Baltics.

Han berättar vidare att Atomico börjat fokusera mer och mer på att leta efter bolag att investera i som har hållbarhet som kärnan av verksamheten.

– Det är vettigt ur en ekonomisk synpunkt.

Zennström uppmanar därför dagens startup-stjärnor att fokusera på att tackla några av de här utmaningarna inom klimat och hållbarhet.

Innan Zennströms presentation hade FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson ett kort anförande via videolänk där han sa att techbranschen kan spela en stor roll i den framtida utvecklingen och ville ha större samarbeten mellan regeringar, institutioner, bolag och startups.

 

Platsannonser