Politik & samhälleNyhet

Delstatsåklagare drar Trump med familj inför rätta

Donald Trump. Foto: Library of Congress/Unsplash.Donald Trump. Foto: Library of Congress/Unsplash.
Publicerad
Uppdaterad

Det har lämnats in en stämningsansökan i delstaten New York mot den tidigare presidenten Donald Trump och tre av hans barn. Det rapporterar flera medier däribland SVT och nyhetsbyrån AP.

Finwire

Det är ett civilrättsligt fall och handlar inte om hans politiska gärningar utan fastighetsområdet. Enligt stämningen misstänks familjebolaget systematiskt lurat samhället på pengar.

Chefen för New Yorks delstatsjustitiedepartement är Letitia James, som också är demokrat, har tidigare gått ut och hävdat att hon hittat ”betydande bevis” i frågan. Trump misstänks ha undervärderat tillgångar för att minska skattebördan och övervärderat dem när det gäller att införskaffa lån.

Trump har frågats ut under ed och har då valt att inte kommentera, i linje med det femte tillägget i den amerikanska grundlagen.

Annons

James vill nu att Trump och hans familj skall förbjudas från att bedriva affärer i delstaten och att de skall betala in 2,7 miljarder i straffavgifter. Hon vill också införa ett förbud mot fastighetsköp i New York i fem år.

https://apnews.com/article/donald-trump-sued-new-york-letitia-james-ec6b3b91b6c8594495ada7d0a2b80a2f

https://www.svt.se/nyheter/delstatsaklagare-drar-trump-infor-ratta

Annons
Annons