Danske Bank
Foto: Danske Bank
Bank

Danske Bank säger upp 257 

Danske Bank har idag sagt upp 257 anställda i hela organisationen som en del av sin 2023-plan för att sänka kostnaderna. 35 mister jobbet i Sverige.

Uppdaterad 2020-11-26
Publicerad 2020-11-26

Förutom permitteringarna har 261 anställda i Danmark ansökt om och beviljats ​​ett frivilligt uppsägningsavtal, vilket innebär att de kommer att lämna Danske Bank de närmaste månaderna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Både uppsägningarna och de frivilliga uppsägningsavtalen är en del av avvecklingen av upp 1 600 befattningar under en period på 6-12 månader som meddelades i oktober.

–Det är aldrig lätt att säga adjö till skickliga och kompetenta kollegor, och vi gör vad vi kan för att hjälpa de drabbade medarbetarna så bra som möjligt. Vi genomför en omfattande förändring för att anpassa oss till de strukturella förändringar som sker i den finansiella sektorn. Det kräver att vi sänker kostnaderna avsevärt och tyvärr kan vi inte undvika uppsägningar i detta sammanhang. Vi fortsätter att titta på alla kostnadstyper och andra åtgärder för att minska antalet nödvändiga uppsägningar, precis som vi gör allt vi kan för att avbryta tjänsterna på det mest respektfulla och omtänksamma sätt vi kan, säger Karsten Breum, medlem av ledningsgruppen för Danske Bank och HR-chef i en presskommentar.

Av de totalt 257 befattningar som avvecklas är 155 i Danmark, 26 i Norge, 35 i Sverige och 41 i Finland.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in