Bank

Danske Bank godtar böter på 9 miljoner DKK

I november förra året anklagades Danske Bank preliminärt av den danska åklagaren för allvarlig ekonomisk och internationell brottslighet (SØIK) för brott mot den danska lagen om investerarskydd.

Publicerad 2020-11-03

I detta sammanhang har Danske Bank idag accepterat böter på 9 000 000 DKK. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Som förväntat har vi fått böter för den här frågan, vilket vi accepterar. Våra kunder måste kunna lita på att vi har deras bästa i åtanke och att vi tillhandahåller korrekt och adekvat information och rådgivning till dem. Därför har alla berörda kunder kontaktats och vi har kompenserat mer än 99 procent. Vi har tagit flera initiativ för att hantera frågan och se till att den inte händer igen, säger vd Chris Vogelzang i en skriftlig kommentar. 

Ärendet avser investeringsprodukten Flexinvest Fri. Danske Bank fann, som tidigare meddelats, att kunder som investerade i produkten under en viss period mellan 2017 och 2018 betalade avgifter som var för höga till följd av felaktiga ledningsbeslut. Danske Bank meddelade den danska finansinspektionen (FSA) om detta i oktober 2018 efter att Danske Banks interna kontrollfunktion fick kännedom om frågan.

Platsannonser

Logga in