fundedbyme
Daniel Daboczy, medgrundare och avgående vd, Fundedbyme. Foto: Fundedbyme
Riskkapital

Daniel Daboczy: "De närmaste tio åren kräver en annan typ av vd"

Fundedbymes medgrundare och avgående vd Daniel Daboczy tror på bolagets strategi men även att en annan typ av vd behövs i nästa fas.

Uppdaterad 2020-11-24
Publicerad 2020-11-23

Som realtid skrivit lämnar Daniel Daboczy vd-rollen i svenska crowdfunding-plattformen Fundedbyme. Som en av bolagets största ägare fortsätter han att ha en aktiv roll i bolaget, åtminstone i närtid. Hur mycket tid han kommer att lägga på Fundedbyme kommer att bero på hur mycket tid hans nästa roll kräver, säger han till Realtid. Han har inte ännu tackat ja till något annat jobb.

– Jag kommer att fortsätta i sex månader till enligt mitt avtal och fokusera på det jag är bäst på, det vill säga kampanjer och marknadsföring. Det återstår att se hur aktiv jag blir sedan beroende av den roll jag tar. Men som stor ägare kommer jag att fortsätta jobba ur ett ägarperspektiv, åtminstone under samma period, säger Daboczy.

Vad vad det som fick dig att sluta och stannar du som ägare efter att din uppsägningstid gått ut om sex månader?

– Jag har lett Fundedbyme i tio år och det finns nu en ledning på plats som kan förvalta Fundebyme under kommande tio åren. Det senaste året har varit tufft och omtumlande och man märker att marknaden påverkats av pandemin. Det har inneburit mycket administration och tagit fokus ifrån det jag är bra på, det vill säga att fokusera på kunderna. Jag har inte tröttnat på Fundebyme utan de närmaste tio åren kräver en annan typ av vd. Den strategi vi nu lagt fram tror jag på men aktiekursen är alldeles för lågt. 

Daniel Daboczy är medgrundare och har varit vd för Fundebyme sedan 2011. Han har nu ersatts av Anders Sahlgren, tidigare head of sales på Fundedbyme. Han anser att marknaden för crowdfunding har ljusa dagar framför sig.

– Crowdfunding har varit extremt stark i år. Trots färre kapitalanskaffningar så har alla anskaffningar genomförts med framgång och vi är där vi vill vara. Vi stor starka i konkurrensen i Sverige, där vi är större än Pepins, men även i Europa, där de främsta konkurrenterna befinner sig bakom Brexit. Vi kommer sannolikt att se en fortsatt konsolidering av Crowdfunding i Europa kommande två åren.

Platsannonser