fundedbyme
Daniel Daboczy, medgrundare och avgående vd, Fundedbyme. Foto: Fundedbyme
Riskkapital

Medgrundaren Daniel Daboczy slutar som vd på Fundedbyme

Fundedbyme har utsett Anders Sahlgren till tillförordnad vd efter Daniel Daboczys avgång på egen begäran.

Uppdaterad 2020-11-16
Publicerad 2020-11-16

Upphovsmanen och medgrundaren av crowdfunding-plattformen Fundebyme Daniel Daboczy lämnar vd-rollen på egen begäran.  Daboczy har varit vd för bolaget sedan 2011. Han ersätts av Anders Sahlgren, nuvarande head of sales på Fundedbyme, som illträder rollen som tillförordnad vd med omedelbar verkan, framgår av ett pressmeddelande. Daniel Daboczy är fortsatt en av de större ägarna i bolaget.

– Jag vill rikta ett stort tack till Daniel Daboczy som byggt upp bolaget till en av de ledande equity crowdfunding aktörerna i Europa. Samtidigt välkomnar vi Anders Sahlgren i sin nya roll som tillförordnad vd. Anders har bred erfarenhet av att framgångsrikt driva tillväxtbolag och bolag i förändring, säger Per Anders Fasth, styrelseordförande i Fundedbyme, i en skriftlig kommentar.

– Jag är extremt stolt över den rörelse vi startat och den verksamhet vi byggt upp under de senaste 10 åren. Tiden är nu redo för mig att lämna över rodret och det gör jag med varm hand till Anders och styrelsen. Jag är fast övertygad om att bolaget har mycket kvar att ge och vi har sett klart positiv utveckling inom crowdfunding under detta turbulenta år. Jag kommer fortsatt att verka för förändring och förbättring av finansbranschen. Som stor ägare kommer jag att stötta styrelsen och nya vd:n lika outtröttligt som hittills, säger Daniel Daboczy.

Platsannonser