Foto: Coor
Foto: Coor
M&A

Coor förvärvar service-företag i Norge

Coor förvärvar det norska facility management-företaget West Facility Management. Samtidigt lämnar Johan Mild rollen som vd i Finland.

Uppdaterad 2018-05-25
Publicerad 2018-05-25

Coor meddelar i dag att man har tecknat avtal om förvärv av det norska facility management-företaget West Facility Management.

West omsätter årligen cirka 140 miljoner kronor och har mer än 300 anställda främst i Bergen och Oslo. Förvärvet är villkorat av godkännande från konkurrensmyndigheten.

West Facility Management är ett norskt familjeföretag som startade år 1980. Bolaget erbjuder lokalvård, restaurangverksamhet och andra FM-tjänster till privat sektor. Huvudkontoret är beläget i Bergen, där man också har den största delen av verksamheten. Lokalvård står för drygt 80 procent av Wests omsättning.

Köpeskillingen (på en kassa- och skuldfri basis) uppgår till 95 miljoner norska kronor, framgår det av ett pressmeddelande. 

Förvärvet finansieras av en extern bryggfinansiering, som kommer att återbetalas under fjärde kvartalet.

– Coor har en uttalad strategi om tillväxt i Norden och förvärvet av West ligger i linje med den. Genom förvärvet växer Coor i Norge substantiellt samtidigt som det finns stora synergimöjligheter, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef Coor i en kommentar.

– Coor blir nu en ännu mer komplett serviceleverantör och vi ser fram emot att välkomna många nya kompetenta medarbetare som gör oss till ett ännu starkare och vassare alternativ på den norska marknaden, kommenterar Nikolai Utheim, vd Coor i Norge.

I dag meddelar även Coor att Johan Mild lämnar rollen som vd i Coor Finland för ett nytt arbete utanför Coor. Coors verksamhetsutvecklingschef Rikard Wannerholt kommer tillfälligt att ta över rollen tills en efterträdare är på plats.

Rekryteringsprocessen av en efterträdare till Johan Mild är påbörjad. Johan Mild arbetar fram till 31 augusti.

Platsannonser