Consector får ny investerare

Låneplattformen får kapital av Aggregate Media.

Uppdaterad 2016-08-02
Publicerad 2015-10-27

Låneförmedlaren Consector tar in riskkapitalbolaget Aggregate Media som ny delägare och siktar mot att öka sin mediaexponering stort.

Sedan tidigare äger svenska riskkapitalbolaget Optimizer Invest en del av Consector, som lanserades i slutet av 2014 av Pontus Holgersson och Jonas Ryberg, båda med en finansiell bakgrund från Brummer & Partners.

Större mediaaktörer investerar i nystartade bolag via Aggregate Medias fonder och kapitalet går framför allt till verksamheter som har ett stort behov av ökad medieexponering för att växa.

– Med de möjligheter till mediautrymme denna investering betyder kan Consector snabbare slå igenom med sitt helhetskoncept till marknaden, säger Aggregate Medias vd Patrik Rosén.

Att få in en ny investerare innebär att Consector nu kan mångdubbla sin medieexponering, enligt vd Pontus Holgersson.

– På detta sätt kommer vi att synas och höras i fler kanaler med vårt erbjudande om en shoppingplats för alla krediter, säger han.

Det är inte bara grundarna som har en finansbakgrund i Consector; bolagets styrelseordförande är Tove Bångstad, Nordenchef för Amundi Asset Management och tidigare fondchef på SEB.

Platsannonser

Logga in