Claes Hemberg, Bricknode
"För Bricknode är det helt naturligt att vara på börsen liksom hela finans jobbar för mer öppenhet och fakta i debatten. Deras expansion i branscher och länder gör det extra aktuellt", säger Claes Hemberg.
Fintech

Claes Hemberg följer molnbolag till börsen

Bricknode satsar på molntjänster inom finans – och nu ska bolaget börsnoteras. Finansprofilen Claes Hemberg är en av investerarna och Bricknode blir det första onoterade bolag som han följer till börsen.

Uppdaterad 2021-10-22
Publicerad 2021-10-21
Stefan
Willebrand.

Bricknode har utvecklat en molnbaserad plattform för finansiella tjänster. På kundlistan finns i dagsläget 23 bolag, såsom East Capital, Sigmastocks och Untie. Grundare är Stefan Willebrand och en av investerarna är Claes Hemberg, folkbildare och ekonom – känd från bland annat Avanza.

Enligt Stefan Willebrand och Claes Hemberg är molntjänsterna inom finans nu inne på sin tredje våg. Den första vågen var bankerna som kom med egna molntjänster runt 2004. Andra vågen var runt 2010 med fintech som köpte färdiga tjänster.

– Molntjänsterna är inne på ytterligare en ny våg. Det ger kunderna mer innehåll och samtidigt kan priserna sjunka. Det märks särskilt i bank- och finanstjänster, säger Claes Hemberg.

Bricknode erbjuder bland annat en depåtjänst för bolag som i sin tur vill erbjuda automatiserade investeringar av olika slag. På produktmenyn finns även en tjänst för utlåningsverksamhet. Bricknode är det första onoterade bolag som Claes Hemberg följer till börsen.

– Alla onoterade ska absolut inte dit. Bli köpt är ofta bättre. För Bricknode är det helt naturligt att vara på börsen liksom hela finans jobbar för mer öppenhet och fakta i debatten. Deras expansion i branscher och länder gör det extra aktuellt, säger Claes Hemberg.

Platsannonser

Logga in