Annons

Annons

Claes Hemberg slutar på Avanza

Efter 20 år lämnar Claes Hemberg Avanza. ”Jag har kämpat på ända in i kaklet. Imorgon ska jag på allvar börja undersöka några spår utanför sparvärlden", säger han.

I dag meddelar Avanza att sparekonom Claes Hemberg slutar idag på Avanza efter 20 år i bolaget. Han lämnar över rollen till Johanna Kull, tidigare tillförordnad sparekonom på Avanza. 

- Claes har från start haft en viktig roll i Avanzas själ och energi, och alltid med spararnas bästa i fokus. Johanna har helt rätt värderingar och kompetens att bära arvet vidare, säger Rikard Josefson, VD Avanza.

Enligt pressmeddelandet har Claes Hemberg under de senaste åren byggt upp en stark efterträdare i Johanna Kull.

Annons

Annons

- Spararna får i Johanna en ny stark sparekonom att hålla i handen. Därför kan jag nu säga stort tack och hejdå, även om jag förstås kommer att sakna alla sparare och härliga kollegor, säger en mycket nöjd Claes Hemberg.

- Jag har fått mitt drömuppdrag som sparekonom på Avanza. Claes och jag har jobbat ihop i flera år och jag är väldigt taggad. Vi kommer att fortsätta ge viktig vägledning, väcka debatt och möta sparare på blogg, i sociala medier och vid föreläsningar, säger Johanna Kull.

Vad Claes Hemberg ska göra härnäst har han inte bestämt.

- Jag har kämpat på ända in i kaklet. Imorgon ska jag på allvar börja undersöka några spår utanför sparvärlden. Vilket det blir får jag återkomma till. Folkbildning är ett stalltips, säger Hemberg.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons