Annons

Annons

Catella gör förvärv i Tyskland och Spanien

Catella Real Estate har förvärvat fyra bostadsfastigheter i Berlin, Madrid och Barcelona för 92,7 miljoner euro.

Catella Real Estate, baserad i München, har utökat dess Catella Wohnen Europa residential property fund, med förvärv av fyra bostadsfastigheter med totalt 279 bostäder, i Berlin, Madrid och Barcelona till ett värde om 92,7 miljoner euro.

Enligt ett pressmeddelande från Catella ligger förvärvet i linje med fondens investeringsstrategi.

"Den spanska marknaden har återhämtat sig. I synnerhet, Madrid och Barcelona erbjuder för närvarande mycket attraktiva investeringsmöjligheter. Genom vårt Catella nätverk och i samarbete med vår kapitalförvaltning och investment management-plattform i Spanien, har vi identifierat och slutfört dessa utmärkta förvärvsmöjligheter för våra investerare ", säger Markus Wiegleb, portföljförvaltare på Catella.

Annons

Annons

Den spanska fastighetsportföljen innehåller 13.469 kvadratmeter. Två fastigheter förvärvades i Madrid för 23,9 miljoner euro respektive 12,9 miljoner euro med totalt 106 bostäder. Den tredje spanska fastigheten förvärvades i Barcelona med 59 bostäder för 23,7 miljoner euro.

Fastigheten i Berlin är en av tre delar av ett större byggprojekt. Totalt 114 bostäder kommer växa fram innan 2019 med totalt 6.300 kvadratmeter. Förvärvspriset uppgår till 32,2 miljoner euro.

"Catella har en stark lokal närvaro i Europa, med kontor i 12 länder. Dessutom har vi ett stort antal partnerskap med lokala företag i andra europeiska länder. Vår omfattande kunskap om fastighetssektorn och vår paneuropeiska räckvidd ger oss möjlighet att få tillgång till unika investeringsmöjligheter i hela Europa för våra investerare ", säger Xavier Jongen, chef för Catellas initiativ inom bostadsfonder.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons