Annons

Annons

Capio köper svenska sjukvårdsgruppen Legevisitten

Capio köper 100 procent av aktierna i Legevisitten som bedriver specialistvård, främst inriktad på vård av äldre patienter, och primärvård.

Capios uppköp av Legevisitten ökar bolagets kapacitet inom geriatrik och angränsande tjänster för äldre patienter i Stockholmsområdet och stärker Capios position inför införandet av fritt vårdval inom geriatrik i Stockholm under 2019.

Under 2017 omsatte koncernen 613 miljoner kronor. Enterprise value uppgår till 365 miljoner kronor och förvärvet förväntas slutföras och inkluderas i Capio-koncernen från den 1 september 2018.

– Vi är glada för möjligheten att förvärva Legevisitten och ser att det är av strategisk betydelse för Capio då det stärker våra tjänster inom sjukvård för de äldre patienterna, inklusive ett starkt mobilt erbjudande. Vi ser fram emot att utveckla våra patienterbjudanden ytterligare tillsammans med Legevisitten, som tillför nya specialiteter och tillväxt till vår svenska verksamhet, säger Britta Wallgren, landschef för Capio i Sverige.

– Capio och Legevisitten fokuserar båda på att driva kvalitet och effektivitet inom vården och digitaliserar för att förbättra patientupplevelser och arbetssätt. Jag ser fram emot att kunna utveckla våra verksamheter tillsammans med Capio i snabbare takt än vad vi hade kunnat göra på egen hand, säger Thorleif Nilsen, vd på Legevisitten, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Förvärvet förutsätter godkännande från Stockholms och Värmlands läns landsting liksom ovillkorat godkännande av Konkurrensverket.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons