Annons

Annons

Capio

Det kom flera glädjande nyheter för Capio, som numera är fransk-australiensiskt ägt, när sjukvårdsbolaget släppte sin rapport i veckan som gick. Aktieägarna i Capio kan glädja sig åt att styrelsen förhandlat fram en bra affär, skriver Margaret von Platen, i en genomlysning av bolagets rapport och uppköp.

Aktiespararna rekommenderar aktieägarna i Capio att acceptera det höjda budet på 58 kronor per aktie från det franska bolaget Ramsay Générale de Santé.

Capios styrelse rekommenderar enhälligt Capios aktieägare att acceptera det höjda erbjudandet från Ramsay GdS och ställer in den extra bolagsstämman.

Ramsay Générale de Santé höjer budet till 58 kronor per aktie i Capio. Det tidigare budet låg på 48,50 kronor. Capios aktie rusar efter att budet höjts.

Den svenska vårdkoncernen Capio säljer den franska verksamheten till Vivalto Santé. Dessutom intensifierar bolaget arbetet med att avyttra sin tyska verksamhet.

Den franska vårdjätten Ramsay GDS har under fredagen lagt ett bud på den svenska vårdkoncernen Capio. Nu avvisar Capios styrelse det icke förankrade budet som uppgår till 48,50 kronor per aktie.

Attila Vegh har utsetts till ny koncernchef och vd för Capio AB. Han är för närvarande vd för Penta Hospitals International, en sjukhuskedjan i Central- och Östeuropa. Attila Vegh ersätter Capios nuvarande vd Thomas Berglund.

Sidor