Stina Ehrensvärd och Jakob Ehrensvärd
Stina Ehrensvärd och Jakob Ehrensvärd, grundare av Yubico
Fintech

Bure blir storägare i Yubico

Bure förvärvar 19,75 procent av aktierna i IT-säkerhetsföretaget Yubico.

Publicerad 2017-03-16

Bure meddelar att bolaget i dag har förvärvat 19,75 procent av aktierna i säkerhetsföretaget Yubico.

Förvärvet har främst skett via förvärv av befintliga aktier från privata investerare. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen, framgår det av pressmeddelandet.

– Vi har följt Yubico en längre tid och är imponerande av vad bolaget och dess grundare, Stina och Jakob Ehrensvärd, har åstadkommit. I takt med att allt mer känslig information flyttar upp i molnet och intrången blir allt mer sofistikerade ökar vikten av högre säkerhet.

– Yubico har på ett innovativt sätt lyckas ta fram en säkerhetslösning som är säker, flexibel och enkel att använda. Den kommersiella framgång man nått i USA med i princip alla ledande globala internetföretag som kunder är enastående. Vi ser med spänning fram emot att stötta bolaget i den fortsatta resan och vi delar företagets vision att göra internet säkert för såväl företag som privatpersoner, säger Henrik Blomquist, vd för Bure.

Yubicos grundare Stina och Jakob Ehrensvärd är största ägare i bolaget med cirka 30 procent av aktierna. Styrelseordförande Ram Shrirams äger 10 procent och därefter kommer den svenske techinvesteraren Johan Hernmarck ägder 8 procent av Yubico, enligt Breakit.

Platsannonser