AffärerNyhet

Budbee vinner megauppdrag

BudbeeBudbee
Publicerad
Uppdaterad

Nederländska motsvarigheterna till Amazon och ICA, bol.com respektive Albert Heijn, har efter en lång process valt partner för att rulla ut det största box-nätverket i Benelux.

Realtid.se

Det står klart att det är svenska Budbee som vinner uppdraget, i konkurrens med andra bolag inom box-segmentet och den lokala motsvarigheten till Postnord, PostNL. Under de kommande 18 månaderna installeras Budbee Box i 700 Albert Heijn-butiker i Nederländerna och Belgien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Albert Heijn är den största stormarknadskedjan i Nederländerna med över 1000 butiker i landet och bol.com är en lokal e-handelsgigant med över 11 miljoner kunder i Benelux. Bolagen ingår båda i den internationella retail-koncernen Ahold Delhaize, vilket gör att de har ett nära samarbete.

Uppdraget innebär att specialdesignade Budbee Box installeras i 700 Albert Heijn-butiker i Nederländerna och Belgien, där kunder kan hämta ut (och returnera) paket från bol.com och andra e-handlare som använder Budbee. Satsningen innebär att Budbee nu bygger det största boxnätverket i Benelux.

Annons

Budbee grundades 2016 och har flera välkända investerare bakom sig såsom Kinnevik, Stena Sessan och AMF.

Annons