Annons

Annons

Kinnevik

Georgi Ganev, vd på Kinnevik, har köpt 10 000 aktier i investmentbolaget för motsvarande 2,6 miljoner kronor. 

Investeringar på minst 100 miljoner euro i europeiska techföretag har fyrdubblats i år jämfört med 2016. Tack vare miljardinvesteringen i Klarna i april i år så går Sverige in på topp 5-listan över de länder som det investeras mest i.

Kinneviks substansvärde ökade med 3 procent till 92 miljarder kronor under det tredje kvartalet drivet av den starka aktiekursutvecklingen i Zalando och Tele2.

Kinnevik investerar 50 miljoner dollar i Babylon Holdings medan Vostok New Ventures investerar 71 miljoner dollar i det digitala hälsovårdsbolaget.

Investmentbolaget Kinnevik köper  aktier i det amerikanska, digitala och snart börsnoterade hälsovårdsbolaget Livongo för en totalsumma om cirka en halv miljard kronor. Därutöver har Kinnevik anmält intresse för att köpa nyemitterade aktier i bolaget för cirka 200 miljoner kronor. 

Statistik bättrar på magkänslan, Realtids scoop och finanslegenden som räddade livet på Realtids reporter. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika.

Kinnevik har försatt sig i en knepig situation när bolaget var alltför öppna med att säljas ut portföljbolaget Millicom. Nu riskerar kommande förvärv att försenas, skriver Realtids krönikör Claes Folkmar.

Sidor