Fonder

Brummer Multi-Strategy investerar i ny fond från Lynx

Brummer Multi-Strategy investerar i ny fond från Lynx Constellation från och med i dag, den 1 oktober.  Med den nya fonden ska Brummer Multi-Strategy förbättra sin diversifiering ytterligare.

Camilla Jonsson
Uppdaterad 2019-10-01
Publicerad 2019-10-01

Lynx Asset Management är en av världens främsta aktörer inom systematisk kapitalförvaltning.  Sedan 1999 har de utvecklat systematiska investeringsstrategier baserade på kvantitativa modeller. Innovation, vetenskapliga metoder och fokus på resultat är grunden i verksamheten.

Lynx Constellation är en systematisk hedgefond som investerar i aktier, räntor, valutor och råvaror på de globala terminsmarknaderna. Förvaltningen använder avancerade maskininlärningstekniker som används i en del av Lynxprogrammet idag, med målsättningen att skapa en hög riskjusterad avkastning med låg korrelation till traditionella tillgångsmarknader (såsom aktier och obligationer).

Lynx Constellation ska dessutom vara lågt korrelerad med trendföljande strategier över tid, däribland Lynxprogrammet.

– Målet med Brummer Multi-Strategy är att leverera god riskjusterad avkastning över tid med låg marknadskorrelation. Det innebär att diversifiering och en optimal mix av fondstrategier är avgörande. Lynx Constellation har en unik strategi med ett högkvalitativt investeringsteam som vi känner sedan länge. Fonden är ett mycket bra tillskott till portföljen”, säger Mikael Spångberg, portföljförvaltare och vd för Brummer Multi-Strategy, enligt ett pressmeddelande. 

– Lynx Constellation är resultatet av många års hårt arbete som vi förväntar oss kommer att ge våra kunder en attraktiv differentierad avkastning. Vi är stolta över att få förtroendet att förvalta kapital från Brummer Multi-Strategy även i detta program, säger Svante Bergström, grundare och vd på Lynx.

Brummer Multi-Strategy planerar att gradvis börja investera i Lynx Constellation per den 1 oktober 2019.

Platsannonser