Annons

Annons

Bruce Grant går in i Mineral Invest

Stenbecks "kronprins", amerikanen Bruce Grant, går in som ledamot i Mineral Invest och ersätter finansmannen Peter Nygren. Samtidigt går Andreas Hammerich in som ny vd.

Vid gårdagens årsstämma i Mineral Invest utsågs Bruce Grant till ny styrelseledamot och vid efterföljande konstituerande styrelsemöte utsågs Andreas Hammerich till ny vd och koncernchef, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Bruce Grant är sedan tidigare känd som Jan Stenbecks "kronprins" som hade chansen att bli vd i Kinnevik. Men hemvisten i USA vägde tyngre och Bruce Grant blev i stället styrelseledamot, rådgivare och konsult i Stenbeckssfären.

Bruce Grant är grundare och arbetande styrelseordförande i konsultföretaget Applied Value Group, ett företag som tillhandahåller rådgivningstjänster till styrelser och företagsledningar för globala Fortune 500 företag avseende lönsamhetsförbättringar, omstruktureringar och produktivitetsprogram.

Annons

Annons

Men han har även fler styrelseuppdrag, bland annat som ordförande i Human Care, Note och Garden Growth Capital. Han är även styrelseledamot i Robust, Stille, Hand-in Hand och Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York.

Bruce Grant ersätter finansmannen Peter Nygren, som på årsstämman avböjde omval.

– Nu när vi är på väg in i ett strategiskt samarbete med Amarant Mining Ltd är det tid för mig att lämna över mitt ansvar till ny och bredare kompetens. Bruce kommer innebära en stor tillgång för Mineral Invests fortsatta utveckling och jag välkomnar honom varmt till bolaget, säger Peter Nygren.

Andreas Hammerich blir ny vd och koncernchef för Mineral Invest.

"Andreas har en civilingenjörsexamen från KTH och har internationell erfarenhet av industriella utlandsetableringar samt prospektering och projektledning från Lundin Mining. Andreas kommer närmast från Svennerstål & Partners och har arbetat som rådgivare med bland annat internationell affärsutveckling inom olje- och gasindustrin", skriver bolaget.

– Jag välkomnar rekryteringen av Andreas. För att bli mer effektiva och få igång testproduktion i DR Kongo, som enligt planerna ska ske i samarbete med Amarant Mining Ltd, har vi sökt en internationellt erfaren och språkkunnig vd med ett väl utvecklat nätverk inom vår industri och som vill vara aktiv i bolagets licensområden i Afrika. Detta har vi funnit i Andreas Hammerich, säger ordförande Fred Boman.

Andreas Hammerich tillträder omgående och kommer att spendera en stor del av sin tid i bolagets koncessionsområden i DR Kongo och Etiopien, enligt bolaget.

Fred Boman uppger även att Mineral Invest har kommit långt i "due diligence"-processen med Amarant Mining, som leds av Eniros förre vd Lars Guldstrand. Inom kort hålls en extra bolagsstämma som slutgiltigt ska godkänna affären.

– I det skedet behöver vi en vd som vill och kan vara på plats för att se till att produktionen och prospekteringen i Mineral Invests licensområden ger önskvärda resultat, säger Fred Boman.

Bolagets tidigare tf vd, Nathan Medlock kommer som rådgivande konsult att fullfölja sitt uppdrag att slutföra avtalet med Amarant Mining.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons