Finans Nyhet

Brittisk energijätte varnar för gasbrist

Publicerad

Det behövs 2.000 miljarder dollar för att industrin ska kunna leverera tillräckligt mycket gas. Det hävdar brittiska energijätten BG Group.

BG Group slår nu alltså på stora varningstrumman och menar att världen står inför en enorm råvaruutmaning, uppger Financial Times. Det handlar om att kunna leverera tillräckligt med gas.

Frank Chapman, vd för BG, menar att industrin kommer att behöva 2.000 miljarder dollar senast 2020 för att kunna leverera gas motsvarande 20 gånger mer än Norges nuvarande produktion.

Han hävdar också att den tidigare föreställningen att industrin i framtiden kommer kunna leverera mängder av gas är överdriven. Bland annat har OECD-ländernas samarbetsorgan, International Energy Agency, uttalat sig om att det kommer finnas mängder av gas åtminstone tio år framåt i tiden.

Annons

Energijätten BG förutspår att efterfrågan på gas kommer att öka med cirka 2,9 procent per år.

Varningen kommer i samband med att BG lämnade sin kvartalsrapport som gick över analytikernas förväntan. Samtidigt meddelar BG att gas-produktionen i Egypten inte har påverkats av oroligheterna i landet.

Annons