FinansNyhet

Börsens minstingar har fallit 70 procent

Publicerad

Av de 235 minsta börsnoterade aktierna har 70 procent backat i värde. Samtidigt finns några bolag som har ökat hundratals procent.

Sverker Brundin

Börsens minsta noterade aktier är 235 till antalet. Det enligt en genomgång från Placera.

För att hamna i minstingkategorin ska bolagen ha ett börsvärde på mellan 1 miljon och 100 miljoner kronor. De flesta av dessa bolag handlas på någon av aktielistorna Nordic MTF, Spotlight Stock Market, NGM, First North eller Stockholmsbörsens ordinare Small Cap-lista.

156 av bolagen har krymt sitt aktievärde under det det senaste året. Det innebär i sin tur att nästan 70 procent av företagen i kategorin har backat på börsen, skriver Placera.

Annons

Malmöbolaget Hoodin har gått klart bäst i samlingen, aktien har stigit närmare 800 procent på ett år. Preservia Hyresfastigheter har stigit 600 procent och Implementa Sol 560 procent. 

Sämst har det gått för krisande klädkedjan West, aktien har gått ned 94 procent.

Fyra av bolagen i kategorin för småaktier handlas på börsens ordinarie listor: Söktjänstföretaget Eniro, konsultkoncernen ICTA, kläd- och fastighetsbolaget Odd Molly samt IT-konsulten Empir Group. Samtliga har backat stort på börsen under det senaste året.

Annons
Annons