Billströms förnedring

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2013-03-20

Fredrik Reinfeldt ser allt mer ut som en ledsen St. Bernhardshund i ansiktet. Hela hans arbete går ut på att inte göra något som skakar om båten och inte säga något som rör upp damm i det allt mer förtorkade politiskt korrekta landskapet. Är det en statsmans agerande, nej knappast.

Regeringen har infört en invandringspolitik som har gått helt överstyr. Kostnaderna skenar och får nu döljas så gott det går med "cooking in the books". Lagar införs men skall sedan inte följas i den politiska korrekthetens namn. Centralstyrningen är grynhård, ingen minister tillåts säga som det är. Kejsaren är naken men faen tar den som påpekar det.

Integrationsminister Tobias Billström ser inte ut som en ledsen St. Bernhardshund men däremot som en rödgråten strykpojke. Han har bett om ursäkt tusen gånger men är beredd att göra det ytterligare en gång om någon ber honom.

Vilket apspel! Reinfeldt och Moderaterna håller på att krackelera och under sådana förhållanden går det inte att hålla alla i schack. Sanningen måste förtigas till varje pris. Billström säger det alla vet är sant och han har insett att han tilldelats svartepetterposten i regeringens misslyckande.

När han dristar sig att säga sanningen om än med färgstarka ord i blekhetens rike blir han hårt bannad och offentligt avrättad. Han skall nu få behålla halsen på en nåder och på obestämd tid. Men han har ögonen på sig. Det viktiga är att han inte åter igen säger "fel saker".

Att han tar det, att han låter sig förnedras, ställer sig på knä och ber om förlåtelse, visar på en man helt utan självrespekt och kurage. Han skulle ge Reinfeldt fingret och tacka för sig om han hade någon stake i sig. Det skulle ge respekt och understryka att Reinfeldt är en kejsare utan kläder. Men, nej. Rödgråten ber han om förlåtelse ännu en gång och säger utan att uttala det att han kan be om förlåtelse ytterligare tusen gånger om det krävs.

Jag antar att Billström inte är en komplett idiot och därför är medveten om vad han säger. Därför blir hans agerande ännu mer förnedrande för honom och ger oss ännu ett bevis på kalibern på våra politiker.

Jag tror att många blir spyfärdiga!

Olof G. Hedengren

...har verkat i över 30 år i finansbranschen på firmor som Aragon, Fischer Partners och ACH Securities. Hösten 2012 publicerades hans memoarer "Den ofrivillige bankiren".

Han är återkommande krönikör på Realtid.se.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in