Juridik

Bengt Ågerup i skattehärva

Bengt Ågerup, grundare av Q-Med och Nxt2b, ska ha hjälpt sex affärskollegor att ta ut 10 miljoner kronor i oredovisade inkomster, enligt Skatteverket. Bengt Åberup tillbakavisar anklagelserna.

Uppdaterad 2018-01-12
Publicerad 2018-01-12

Skatteverket upptaxerar sex av Bengt Ågerups tidigare affärskollegor med mellan 240.000 och 5 miljoner kronor vardera och hävdar att de har deltagit i avancerade skatteupplägg tillsammans med Bengt Ågerup, enligt Upsala Nya Tidning.

I flera fall rör det sig om personer som har jobbat nära Bengt Ågerup och även haft ledande positioner i Q-Med.

I ett av fallen förvärvade Bengt Ågerups bolag aktier för 1,8 miljoner kronor av en av männens bolag. Detta redovisades som lån i bokföringen i vännens bolag, enligt Upsala Nya Tidning.

Från en razzia i Bengt Ågerups bolag finner myndigheten en mejlkorrenspondes som talar för att det handlade om något annat än ett lån. Där skriver en medarbetare till Bengt Ågerups vän att ”Jag har förstått av Bengt att du som gåva av honom ska erhålla aktier”. Det framgår även av mejlen att detta är en privat gåva som ska hållas konfidentiell, enligt Upsala Nya Tidning. Eftersom vännen inte tagit upp gåvan till beskattning betecknar myndigheten detta som en oredovisad inkomst.

Platsannonser