Bankveteran chef för Svensk Exportkredits nya kontor

Taggar i artikeln

Max Hedberg Svensk exportkredit
Max Hedberg har utsetts till chef för Svensk Exportkredits nya Malmökontor.
Publicerad
Uppdaterad

Bankveteranen Max Hedberg tillträder som chef för Svensk Exportkredits nya Malmökontor. Life science, medtech och foodtech är några av hans fokusområden.

 

Anders Frick

Som Realtid kunde berätta i höstas var helstatliga Svensk Exportkredit på väg att öppna ett kontor i Malmö, med syftet att skaffa nya exportföretagskunder i Skåne.

Nu är det klart vem som har blivit kontorschef i Malmö, nämligen Max Hedberg – något som den skånska nyhetstjänsten Rapidus var först med att berätta.

– Här finns en bra marknad av startups varav några är mogna att börja exportera sina varor och tjänster. Mitt intryck är att de behöver lite hjälp på vägen, säger Max Hedberg till Rapidus.

Annons

Han tillägger att han har svårt att peka ut någon specifik bransch i regionen som extra intressant, men att Svensk Exportkredit kikar mycket på life science, medtech och foodtech.

De senaste tio åren har Max Hedberg arbetat för DNB i Köpenhamn, med ansvar för Corporate Banking. Innan dess arbetade han för Nykredit Bank A/S, Kaupthing Bank i Luxemburg, Landsbanki, HSH Nordbank och Commerzbank.

Svensk Exportkredit är ett statligt bolag som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder. Målgruppen är företag som omsätter mer än 500 miljoner kronor.

Annons

Annons