Finans Nyhet

Så ska Svensk Exportkredit värva kunder i Skåne

Taggar i artikeln

Svensk exportkredit
Svenska Export Kreditnämnden, Skåne, Magnus MontanSvenska Export Kreditnämnden, Skåne, Magnus Montan
"Skåne är en stark exportregion med bra geografiskt läge i Öresundsregionen. Vi vill finnas lokalt för våra befintliga kunder och samtidigt bredda vår kundbas och samarbeta med fler, säger Magnus Montan", vd för Svensk Exportkredit.
Publicerad

Helstatliga Svensk Exportkredit ska nu öppna ett kontor i Malmö, med syftet att skaffa nya exportföretagskunder i Skåne. Fokus blir framförallt på energi och transporter.

Anders Frick

I juli fick Svensk Exportkredit ny vd i form av skåningen Magnus Montan, som tidigare arbetat som nordisk chef för Business Banking på Nordea och haft flera internationella chefstjänster inom HSBC.

Inom kort ska Svensk Exportkredit öppna sitt tredje kontor, vid sidan av kontoren i Stockholm och Göteborg – och som av en händelse blir det just i Skåne, i centrala Malmö.

– I södra Sverige finns många framgångsrika exportföretag. Att de kan erbjuda sina utländska kunder konkurrenskraftig finansiering i samband med försäljning, är ofta avgörande för att ro en affär i hamn, säger Magnus Montan, i ett pressmeddelande.

Annons

Uppdraget för Svensk Exportkredit är att erbjuda lån till exportföretag som har en omsättning på minst 500 miljoner kronor, men även till deras kunder och underleverantörer. Kundlistan innehåller bland annat den Malmöbaserade fönsterkoncernen Inwido och Björnberget – en av Europas största vindkraftparker på land.

Finansiering av industrins omställning inom bland annat energi och transporter kommer att vara en viktig del för att stärka skånska exportörer.

– Skåne är en stark exportregion med bra geografiskt läge i Öresundsregionen. Vi vill finnas lokalt för våra befintliga kunder och samtidigt bredda vår kundbas och samarbeta med fler, säger Magnus Montan.

Annons

Under 2020 lånade Svensk Exportkredit ut 125,5 miljarder kronor, vilket är den högsta utlåningsvolymen i bolagets historia. Företaget har ungefär 250 medarbetare.

Annons