Balder köper hotellbyggnad i Karlatornet

Taggar i artikeln

Balder Doxa Serneke
Karlatornet. Foto: PressKarlatornet. Foto: Press
Publicerad
Uppdaterad

Balder köper hotellbyggnaden i Karlatornet. Samtidigt säljer bolaget byggrätter i Veddesta, Järfälla kommun till Serneke.

Finwire

Köpeskillingen för hotellet uppgår till 660 miljoner kronor. Underliggande fastighetsvärde uppgår till samma summa. Hotellets yta är cirka 17 000 kvadratmeter och omfattar 300 rum på 15 våningar. Hyresgäst är Strawberry-koncernen som från och med sommaren 2024 kommer att driva ett hotell i byggnaden. Balder utnyttjar således en option.

Vidare säljer Balder tillbaka byggrätter i Södra Veddesta i Järfälla kommun. Området, Barkarby City, är under omvandling från industriområde till bostads- och serviceområde. Köpeskillingen är 160 miljoner kronor.

Karlatornet AB, som ägs av Serne och Balder, har även beslutat att inleda en mäklarledd försäljningsprocess av kontorsbyggnaden. Under försäljningsprocessen har Balder tagit över ägandet av kontoret. Vid en utebliven försäljning innebär överenskommelsen att Balder nyttjar sin optionsrätt och förblir ägare av kontorsbyggnaden. Kontoret omfattar 7 000 kvadratmeter fördelat över tio våningar. Handelsbanken och Serneke kommer att flytta in i kontoret under det första kvartalet i år.

Annons

I övrigt fortsätter att inflyttningen av lägenheterna att följa plan i Karlatornet. Två av fyra bostadsrättsföreningar har överlämnats.

Serneke ägs sedan förra året av Doxa.

Annons