Finans Nyhet

Bakslag i Kammarrätten för Front Advokater – kommer att överklaga

Taggar i artikeln

Front Advokater Kammarrätten
Front Advokater, Bob LeeFront Advokater, Bob Lee
Bob Lee, vd för Front Advokater.
Publicerad

Det blev bakslag i Kammarrätten för Front Advokater i kampen mot Göteborg stad. Byråns vd säger till Realtid att han är besviken, men kommer att överklaga till Högsta förvaltningsdomstolen.

Anders Frick

För ett år sedan stängdes Front Advokater ute från Göteborgs stads upphandling av juridiktjänster. Bakgrunden var bland annat påstådd överdebitering.

Enligt Bob Lee, vd för Front Advokater, är anklagelserna ogrundade och byrån överklagade uteslutningen från upphandlingen till Förvaltningsrätten, som dock gick på Göteborgs stads linje. Byrån överklagade då även till nästa instans – Kammarrätten. Bob Lee förklarade för Realtid att överklagandet i stor utsträckning handlar om att upprätta bolagets heder, oavsett hur stor sannolikheten är för bolaget att faktiskt få tillbaka Göteborgs stad som ramavtalskund.

– Förutom att få rätt så handlar överklagandet även om att få en möjlighet att ytterligare rentvå oss från falska anklagelser och till att förhoppningsvis få en objektiv prövning av en infekterad, politiserad situation där politiker och lokaltidning hittills satt agendan, sa Bob Lee då till Realtid.

Annons

Nu har resultatet av överklagan till Kammarrätten kommit – och det blir nytt bakslag för Front: Kammarrätten beslutade i måndags att inte ge prövningstillstånd för ärendet, vilket betyder att Förvaltningsrättens beslut gäller.

– Vi är självklart besvikna och vi kommer att överklaga beslutet, säger Bob Lee nu till Realtid.

Han hoppas nu istället att Högsta förvaltningsdomstolen kommer att ta sig an ärendet. 

Annons

Tills vidare har Göteborgs stad inget fastslaget avtal om juridiska tjänster, vilket även påverkar ett antal närliggande kommuner då flera av dem använder sig av Göteborgs stads upphandlingar. Däremot gäller gamla avtal, vilket bland annat ledde till att Front i somras råkade ut för nytt blåsväder då byrån debiterat flera miljoner kronor för en tvist som rör knappt 200 000 kronor.  

 

Annons