Annons

Annons

Avanza utökar koncernledningen

Åsa Mindus Söderlund, vd för Avanza Fonder sedan augusti, tar plats i nischbankens koncernledning. Ytterligare två personer tillkommer under våren.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Med Åsa Mindus Söderlund ingår nu totalt åtta i koncernledningen.

– Avanzas roll som utmanare inom finansbranschen är oerhört viktig, särskilt för de sparare vi nu vill nå – de som inte har tiden eller intresset att göra allt själva. Det känns befriande att arbeta i en organisation som så tydligt alltid har kundens bästa för ögonen, säger Åsa Mindus Söderlund, i en kommentar.

Annons

Annons

"Fondbolaget spelar en viktig roll när vi nu satsar på att bli relevanta för fler genom billiga, enkla och automatiska sparprodukter. Detta tydliggjordes inte minst efter lanseringen av Avanza Auto. Hittills har över 40 000 kunder valt ett Autosparande, som nu uppgår till 1,6 miljarder kronor", skriver nischbanken i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot vad Åsas gedigna erfarenhet från fondsidan och stora engagemang kring hållbarhet kommer att utmynna i när det gäller nya produkter för Avanza, säger Avanzas vd Rikard Josefson.

Banken är även i färd med att rekrytera HR-chef som tillsammans med COO Gunnar Olsson också ska ingå i koncernledningen. Olsson tillträder 1 mars.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons