Apples grundare Steve Wozniak till Friends Arena: “Mycket slit”

Taggar i artikeln

Techarenan Summit
”Det är jättekul att Steve Wozniak kommer. Det har varit mycket slit med att få till det”, säger Omid Ekhlasi till Realtid.
Publicerad
Uppdaterad

I februari kommer Apples grundare Steve Wozniak till Friends Arena som dragplåster på evenemanget Techarenan. Vid hans sida står även Stina Ehrensvärd från Yubico och Johannes Schildt från Kry. Det säger evenemangschefen Omid Ekhlasi till Realtid.

Anders Frick

Nu ska Techarenan Summit gå från ett litet entreprenörsevent till att bli större än de profilerade startupevenemangen Slush i Helsingfors och TechBBQ i Köpenhamn. Det sa Techarenans vd Omid Ekhlasi till Realtid tidigare i år efter att han har lagt in en hyresbeställning på Friends arena i februari. 

Ett av evenemangets dragplåster är Steve Wozniak, som kanske är mest känd för att han 1976 grundade Apple tillsammans med Steve Jobs och Ronald Wayne. På Techarenan kommer han bland annat att prata om hur det är att driva företag i Silicon Valley – samt berätta om sin syn på framtiden för artificiell intelligens, AI.

– Det är jättekul att Steve Wozniak kommer. Det har varit mycket slit med att få till det, säger Omid Ekhlasi till Realtid.

Annons

Andra kända namn som också kommer att stå på scen är Amit Arora från Columbia University, Jessica Schultz från Northzone, Mike Butcher från TechCrunch, Anabel Diaz Calderon från Uber, Stina Ehrensvärd från Yubico, Johannes Schildt från Kry, Elisabeth Sterner från BlackRock, Martin Kern från European Institute of Innovation & Technology, Kinga Stanislawska från European Women in VC samt Morten Nyegaard från Bill & Melinda Gates Foundation.

Ambitionen för 2024 års version av Techarenen är att locka 7 000-8 000 deltagare, men siktet är sedan inställd ännu högre än så.

– Vår ambition är att om några år ha 15 000 deltagare, så att Techarenan blir Sveriges motsvarighet till Slush i Finland, TechBBQ i Danmark och Oslo Innovation Week i Norge. Vi vill verkligen vara med och skapa en riktigt tung internationell techkonferens i Sverige, där investerare, entreprenörer och beslutsfattare från hela världen träffas, säger Omid Ekhlasi.

Annons

 

Annons