Startupprofilens nya storsatsning: ”Ska bli större än Slush och TechBBQ”

Taggar i artikeln

Investeringar
”Finland har Slush och Danmark har TechBBQ, men Sverige har inte ännu någonting som är i närheten av det. Vi vill skapa något som ska bli större än Slush och TechBBQ – i Sverige”, säger Omid Ekhlasi.
Publicerad
Uppdaterad

Nu ska Techarenann Summit gå från ett litet entreprenörsevent till att bli större än de profilerade startupevenemangen Slush i Helsingfors och TechBBQ i Köpenhamn. Det säger Techarenans vd Omid Ekhlasi, som har hyrt hela Friends arena i februari för evenemanget The Tech Arena.

Anders Frick

Techarenan har seglat upp som ett viktigt forum för hållbarhet, innovation och entreprenörskap. På Techarenan Summit 2022 möttes experter, beslutsfattare, politiker och entreprenörer såsom utrikeshandelsminister Anna Hallberg, TechSveriges förbundsdirektör Åsa Zetterberg, Knowits vd Per Wallentin och Huaweis nordisk chef Kenneth Fredriksen – något som Realtid skrev om när det begav sig. 

Framöver siktar Techarenan ännu högre och i slutet av februari 2024 kommer Techarenan att inta multiarenan Friends arena i Solna för att diskutera innovation, ekonomi, hållbarhet och globala megatrender. Evenemanget går under namnet The Tech Arena. Det säger Omid Ekhlasi, vd för Techarenan, till Realtid.

– Finland har Slush och Danmark har TechBBQ, men Sverige har inte ännu någonting som är i närheten av det. Vi vill skapa något som ska bli större än Slush och TechBBQ – i Sverige, säger Omid Ekhlasi.

Annons

Han förklarar att det finns flera anledningar till lanseringen av The Tech Arena. Omid Ekhlasi var själv nyligen på TechBBQ i Köpenhamn och konstaterade att många svenska bolag åkte dit för att träffa svenska riskkapitalister – något som han tycker inte borde vara nödvändigt.

– Det finns också ett stort intresse från utlandet att komma till Sverige, men man säger samtidigt att ”det inte finns något att åka till”. Samtidigt har personer på Näringsdepartementet frågat om vi inte kan skapa något som liknar Slush i Sverige, och det är klart att vi kan. Det tar dock ett tag att bygga upp, så The Tech Arena kommer till en början att vara mindre än de andra nordiska eventen. På sikt hoppas vi dock att få ett stort genomslag, säger Omid Ekhlasi.

Kommer ni att samarbeta med exempelvis Stockholm Tech Show och andra konkurrenter?
– Jag har haft möten med Sting, universiteten och många andra, men du vet hur det är – någon måste ta ledningen för att det ska bli ett bra resultat, och denne någon är vi, säger Omid Ekhlasi.

Annons

Annons