FinansNyhet

Antler expanderar i Danmark med kapital från statliga Vaekstfonden

Magnus Grimeland AntlerMagnus Grimeland Antler
Magnus Grimeland, grundare och vd, Antler.Foto: Antler
Publicerad

Riskkapitabolaget Antler startar i Danmark med 68 miljoner kronor från danska statens investeringsfond Vaekstfonden. Målet är att investera i fler gröna bolag. 

Marlène Sellebråten

Riskkapitalbolaget Antler har investerat i 250 företag sedan start. Fler ska det bli, i synnerhet företag med hållbarhetsprofil i Danmark, detta efter att Antler tagit in 68 miljoner kronor från statliga Vaekstfonden till ändamålet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Målet för lanseringen av Antler i Köpenhamn är att attrahera och stötta 70-100 erfarna entreprenörer årligen och investera i 10-20 gröna techbolag årligen. Vaekstfondens investering i Antlers nordiska fond görs via Danmarks Gröna Framtidsfond, med fokus på gröna bolag.

– Det danska ekosystemet blomstrar och erbjuder en unik möjlighet för entreprenörer. På Antler ser vi fram emot att se gröna lösningar byggas när vi för samman erfarna grundare, företagsledare, teknologer, forskare och branschexperter i Köpenhamn. Entreprenörer i Danmarks fenomenala ekosystem kommer att spela en avgörande roll i att driva hållbar teknisk innovation, säger Magnus Grimeland, grundare och vd för Antler, i en presskommentar.

Annons
Annons