Finans Nyhet

Anders Danielsson blir ny vd för Fundedbyme

Anders Danielsson, vd, FundedbymeAnders Danielsson, vd, Fundedbyme
Anders Danielsson, vd, Fundedbyme. Foto: Nordnet
Publicerad
Uppdaterad

Anders Danielsson, med erfarenhet som vd för Dibs, en del av Nets, och tf vd för Nordnet, tar över som vd för Fundedbyme. 

Marlene Sellebraten

Anders Danielsson tillträder 15 mars rollen som vd för crowdfundingbolaget Fundedbyme. Han efterträder Anders Sahlgren, som varit tillförordnad vd sedan november 2020, då bolagets grundare och dåvarande vd Daniel Daboczy lämnade bolaget

Anders Danielsson kommer närmast från Nets/Dibs, där han var vd och Head of Online Payments. Dessförinnan har han varit Chief Commercial Officer och tillförordnad vd på Nordnet.

– FundedByMe har en viktig roll att fylla när det gäller att hjälpa tillväxtbolag med kapitalförsörjning upp till 25 miljoner kronor och samtidigt erbjuda unika investeringsmöjligheter till såväl privatpersoner som institutionella placerare. Anders gedigna kompetens och ledarskap inom finanssektorn och breda erfarenhet av digitalisering och säljutveckling, från bland annat Nordnet och Nets, kommer att vara mycket värdefullt för FundedByMe. Anders Danielsson är rätt person att leda verksamheten till nästa nivå, säger Fundedbyme:s styrelseordförande Per Anders Fasth, i en presskommentar.

Annons

Daniel Daboczy har sedan dess utsetts till ny vd för Singapore-baserade Technicorum och Kingswap.

Annons