FinansNyhet

Anders Borg ny ordförande i börsaktuella Checkin.com

Anders Borg Checkin.comAnders Borg Checkin.com
Anders Borg, styrelseordförande i Checkin.com. Foto: Fredrik Persson TT
Publicerad

Anders Borg blir ny ordförande i Regily, som byter namn till Checkin.com. I styrelsen tar även Avanzas tidigare vice vd och CFO Birgitta Hagenfeldt plats.

Realtid.se

Före detta finansministern Anders Borg, och investerare i Checkin.com sedan 2018, tar över ordförandeklubban i Checkin.com, tidigare Regily. Han efterträder juristen Maria McDonald som fortsätter som ledamot i styrelsen. Det framgår av ett pressmeddelande. Den namnkunniga styrelsen utökas med ännu en tungviktare, nämligen Birgitta Hagenfeldt, tidigare vice vd och CFO för Avanza.

På årsstämman  26 april beslutades också om ett namnbyte på bolaget från Regily till Checkin.com Group, detta som en del i förberedelserna inför den kommande noteringen på Nasdaq First North. 

– Vi har haft strategiska diskussioner kontinuerligt under hela min tid som investerare och jag tror mycket på den spännande resan framåt. SaaS-mjukvaran är unik i sitt slag och Checkin.com Groups förmåga att växa globalt från dag ett lovar gott. Det är en styrka att affärsmodellen redan är lönsam och att produkten kan skalas snabbt både när det gäller branscher och geografier. I stort sett alla bolag som möter sina kunder på nätet idag och i framtiden kommer ha nytta av att på ett enkelt sätt hjälpa fler kunder att ansluta sig till deras tjänst, säger Anders Borg i en presskommentar.

Annons

– För mig känns det väldigt spännande att få chansen att arbeta med ett tillväxtbolag som är i ett så starkt utvecklingsskede av sin resa. De aktieägare som redan investerat är en fin kvalitetsstämpel på bolagets arbete hittills och de höga ambitionerna som finns inför framtiden. Jag tror att min erfarenhet från arbete med börsbolag och finansiella tjänster kommer att bidra till Checkin.com Groups aggresiva tillväxtplaner, säger Birgitta Hagenfeldt.

Checkin.com backas av bland annat TIN fonder, Nicklas Storåkers, Erik Selin, Knutsson Holdings, Norron Fonder och Eirik Winter.

Annons