FinansNyhet

Allt fler vill bli revisor

Publicerad

Under februari blev de auktoriserade revisorerna i Sverige fler. Och nu har rekordmånga sökt till vårprovet för att bli auktoriserad revisor.

Sara Johansson

Sista ansökningsdagen för att skriva revisorsexamen våren 2019 har nu passerat. Enligt Revisorsinspektionen är det endast våren 2016 som det var fler ansökningar till vårprovet.

Under februari har RI auktoriserat 34 nya revisorer och registrerat tre nya revisionsbolag. Sverige har nu totalt 3093 kvalificerade revisorer och 161 registrerade revisionsbolag.

Men många vill bli fler. Enligt RI har 107 stycken ansökningar kommit in till att få skriva vårprovet med målet att bli auktoriserad revisor.  Det är endast våren 2016 som det var fler ansökningar, då var det 112 stycken.

Sedan det i juni 2013 blev ett prov, istället för tidigare två prov, för bli auktoriserad revisor har det vanligtvis varit mellan 60- till 70-tal personer som skrivit vårprovet för revisorsexamen. 

Även det senaste provet, höstprovet 2018, innebar ett rekordstort antal ansökningar. Då var 238 stycken personer som ansökte. Som regel är det fler personer som skriver prov för revisorsexamen under hösten än vad det är på våren.

Provet hålls den 23-24 maj i Kista, Stockholm.

Annons