Pål Ahlsén slutar på fastighetsbolaget Akelius. Foto (montage): Akelius.
Pål Ahlsén slutar på fastighetsbolaget Akelius. Foto (montage): Akelius.
Morgonsvepet

Akelius vd slutar

Pål Ahlsén slutar som vd på Akelius Fastigheter, Svensk Handels senaste Handelsbarometer är fortsatt pessimistisk och Hybricons företrädesemission fulltecknad. Det här är morgonens nyheter i korthet.

Uppdaterad 2020-05-18
Publicerad 2020-05-18

Pål Ahlsén slutar på Akelius Fastigheter
Pål Ahlsén, nuvarande vd på Akelius Residential Property har på egen begäran sagt upp sig men blir kvar i rollen tills det att en ny vd är installerad. Detta framgår av ett pressmeddelande.

Handelsbarometern fortsatt negativ
Coronakrisen slår hårt mot handeln. Trots att sällanköpshandeln återhämtar sig något från bottensiffrorna i april ligger framtidstron för butikshandeln kvar på mycket låga nivåer. Den sammanfattande Framtidsindikatorn stiger med 12,9 enheter, till 67,3, vilket dock är 22,1 enheter lägre än motsvarande period förra året. Det skriver Svensk Handel i den senaste Handelsbarometern.

Hybricon Bus företrädesemission blev fulltecknad
Elbusstillverkaren Hybricon Bus företrädesemission blev fulltecknad och bolaget tillförs 26 miljoner kronor före emissionskostnader. Före nyttjande av garantiåtagande blev teckningsgraden 91 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Stora insynsaffärer i Storytel
Storytels styrelseordförande Rustan Panday sålde i tisdags 200.000 aktier i ljudboksbolaget för en likvid på 39,1 miljoner kronor samtidigt sålde Storytels vd Jonas Tellander också 100.000 aktier i ljudboksföretaget för en likvid på 19,6 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

Platsannonser

Logga in