Annons

Annons

Akelius

En sammanslagning mellan Commerzbank och Deutsche Bank skulle skapa eurozonens näst största bank. Nu är samtalen i full gång. Samtidigt är balterna oroliga för att Swedbank och SEB ska dra sig ur regionen och i Sverige ökar bopriserna. Det framgår av måndagens morgonsvep.

Sent på onsdagseftermiddagen kom det ett väldigt magert pressmeddelande från Akelius om att bolaget håller på att sälja fastigheter i Tyskland. Sen inget mer.  Akelius vd Pål Ahlsén förklarar varför.

Konkurrensverket har beslutat att lämna Victoria Parks förvärv av ett fastighetsbestånd av Akelius i Stockholm och Göteborg utan åtgärd.

Fredagspanelens samtliga tre deltagare är överens om att vi befinner oss i en bostadskris. Läs hur Pål Ahlsén, vd för Akelius Residential Properties, Sophia Mattsson-Linnala, vd för Rikshem och David Dahlgren vd och grundare för Gladsheim Fastigheters bedömer utvecklingen framåt.

Fastighetsbolaget Akelius köper drygt 380 stycken lägenheter i Ballston Place, som ligger sex kilometer väster om Vita huset, till ett pris om 1,5 miljarder kronor.

Andelen outhyrda lägenheter ökade under andra kvartalet för fastighetsbolaget. Byggförseningar och strängare bygglov ligger bakom, enligt vd:n Pål Ahlsén.

Sidor