Annons

Annons

Akelius

Akelius Residential Property har gett ut en hybridobligation till ett belopp om 500 miljoner euro, motsvarande 5,2 miljarder kronor.
 

Akelius Residential Property emitterar ej säkerställda obligationer till ett belopp om 1 000 miljoner kronor. Orderboken översteg 2 000 miljoner kronor.

Fastighetsbolaget går ut med ett erbjudande om D-aktier till allmänheten och institutionella investerare. 

Fastighetsbolaget Akelius Residential Property säljer 664 lägenheter i Toronto för totalt 1,4 miljarder kronor. 

Bostadsbolaget Akelius minskade resultatet i första halvåret med 38 procent första halvåret jämfört med motsvarande år föregående period. Bolaget ska ha en extrastämma i september angående en emission.

En sammanslagning mellan Commerzbank och Deutsche Bank skulle skapa eurozonens näst största bank. Nu är samtalen i full gång. Samtidigt är balterna oroliga för att Swedbank och SEB ska dra sig ur regionen och i Sverige ökar bopriserna. Det framgår av måndagens morgonsvep.

Sent på onsdagseftermiddagen kom det ett väldigt magert pressmeddelande från Akelius om att bolaget håller på att sälja fastigheter i Tyskland. Sen inget mer.  Akelius vd Pål Ahlsén förklarar varför.

Konkurrensverket har beslutat att lämna Victoria Parks förvärv av ett fastighetsbestånd av Akelius i Stockholm och Göteborg utan åtgärd.

Fredagspanelens samtliga tre deltagare är överens om att vi befinner oss i en bostadskris. Läs hur Pål Ahlsén, vd för Akelius Residential Properties, Sophia Mattsson-Linnala, vd för Rikshem och David Dahlgren vd och grundare för Gladsheim Fastigheters bedömer utvecklingen framåt.

Sidor