Annons

Annons

Akelius

Akelius Residential Property emitterar ej säkerställda obligationer till ett belopp om 1 000 miljoner kronor. Orderboken översteg 2 000 miljoner kronor.

Fastighetsbolaget går ut med ett erbjudande om D-aktier till allmänheten och institutionella investerare. 

Fastighetsbolaget Akelius Residential Property säljer 664 lägenheter i Toronto för totalt 1,4 miljarder kronor. 

Bostadsbolaget Akelius minskade resultatet i första halvåret med 38 procent första halvåret jämfört med motsvarande år föregående period. Bolaget ska ha en extrastämma i september angående en emission.

En sammanslagning mellan Commerzbank och Deutsche Bank skulle skapa eurozonens näst största bank. Nu är samtalen i full gång. Samtidigt är balterna oroliga för att Swedbank och SEB ska dra sig ur regionen och i Sverige ökar bopriserna. Det framgår av måndagens morgonsvep.

Sent på onsdagseftermiddagen kom det ett väldigt magert pressmeddelande från Akelius om att bolaget håller på att sälja fastigheter i Tyskland. Sen inget mer.  Akelius vd Pål Ahlsén förklarar varför.

Konkurrensverket har beslutat att lämna Victoria Parks förvärv av ett fastighetsbestånd av Akelius i Stockholm och Göteborg utan åtgärd.

Fredagspanelens samtliga tre deltagare är överens om att vi befinner oss i en bostadskris. Läs hur Pål Ahlsén, vd för Akelius Residential Properties, Sophia Mattsson-Linnala, vd för Rikshem och David Dahlgren vd och grundare för Gladsheim Fastigheters bedömer utvecklingen framåt.

Sidor