Så revolutionerar AI fastighetsförvaltningen

Taggar i artikeln

AI
AIAI
Innovativ teknik med AI väntas bli en naturlig del av arbetsdagen. (Foto: Unsplash)
Publicerad
Uppdaterad

Den nya banbrytande teknologin med AI, sensorer, VR/AR och drönare förutspås bli en naturlig del av arbetsdagen för att förbättra fastighetsförvaltning och FM. Det visar undersökningen ”Join the Workplace Revolution – trendande tekniker inom fastighetsförvaltning och Facility Management”, skriver Coor i ett pressmeddelande.

Cia Erander

”Det här visar att branschen har en ökad medvetenhet om fördelarna med att investera i ny teknik. Genom att använda ekosystem med olika teknik och verktyg för att samla in data gör organisationer det möjligt för sina FM-team att anta ett mer datadrivet, och i vissa fall till och med prediktivt, sätt att arbeta”, säger Jens Ebbe Rasmussen, Senior Vice President Business Development and Sales för Coor; företaget som har publicerat undersökningen.

AI möjliggör större fokus på strategiskt beslutsfattande

Undersökningen omfattade över 400 beslutsfattare inom fastighetsförvaltning och FM från större företag i Norden, och visar att över 50% av de tillfrågade företagen planerar att implementera nya tekniker inom de kommande tre åren. 

AI:s kapacitet att analysera stora mängder data och förutse framtida trender och beteenden möjliggör för FM-team att fokusera på strategiskt beslutsfattande snarare än tidskrävande manuell dataanalys.

Annons

Säkerhet prioriteras

Det finns förutsägelser om en ökad återgång till arbete på plats på kontoret, därför prioriterar nordiska företag teknik som kan förbättra medarbetarupplevelsen. Trygghet och säkerhet står högst på listan över områden som behöver förbättras enligt beslutsfattarna, samtidigt som det är viktigt för dem att underlätta för medarbetarna att samarbeta effektivt.

”Teknik som effektiviserar arbetsplatsupplevelsen, såsom appar, kan ta bort hinder, främja samarbete, ge datainsikter och säkerställa medarbetarnas säkerhet”, säger AnnaCarin Grandin, VD och koncernchef på Coor. Nordiska företag måste våga investera i ny teknik.

Läs mer: 

Annons

Microsoft miljardsatsar på AI i Sverige. Realtid

Annons