Finans Nyhet

”Ägarbilden har inte varit en fråga för oss”

Publicerad

Näringsdepartementet tillbakavisar kritiken från Lars Carlström.

– Regeringen har hela tiden arbetat med att försöka hitta bra lösningar för Saab, men när det gäller just ägarbilden så har den varit en fråga för parterna, säger Kenneth Hultgren, pressekreterare på näringsdepartementet.

Han menar att regeringen endast blivit inkopplad i ägarfrågan i samband med att en ny ägarbild har presenterats. Men endast då – aldrig i förhand, resonerar Kenneth Hultgren.

Han tillbakvisar kritiken om att regeringen indirekt motverkat affären med hjälp av rekonstruktören Guy Lofalk:

Annons

– Det låter mycket märkligt. Det är ju inte regeringen som tillsätter en rekonstruktör, utan det gör tingsrätten, säger Kenneth Hultgren.

Han menar också att i den mån parterna har velat ha hjälp och i den mån som regeringen har kunnat göra en insats så har man försökt att åstadkomma detta.

Hur ser du på senaste diskussionerna angående Youngman?

Annons

– Jag har sett att det har förekommit information i media om att regeringen har försökt att motverka den ägarbild som presenterades för ett par veckor sedan, men vi har varit tydliga med att det inte har skett några sådana kontakter med Kina. Det finns heller inget intresse för regeringen att motverka en ny ägarbild för Saab, säger Kenneth Hultgren.

Han tycker att det är ytterst olyckligt att den här typen av information förekommer då man befinner sig ett läge där alla vill hitta långsiktiga lösningar:

– Ett sådant arbete hjälps knappast av ryktesspridning. Det gäller både Saab som företag och dess anställda, säger Kenneth Hultgren.

Annons
Annons