Annons

Annons

Afrikachef blir rådgivare åt Ekholm

Rafiah Ibrahim kommer att lämna positionen som Ericssons Senior Vice President och chef för marknadsområde Mellanöstern & Afrika och ta en roll som rådgivare till vd Börje Ekholm.

Rafiah Ibrahim, som har haft sin nuvarande position sedan 1 april 2017, kommer att påbörja sin nya tjänst med start 31 augusti 2019. Samma datum kommer hon att lämna Ericssons koncernledning.

– Rafiah har varit en viktig ledare i vår försäljnings- och leveransorganisation. I hennes senaste uppdrag har hon med framgång ansvarat för sammanslagningen av två viktiga marknader, Mellanöstern och Afrika, ökat kundvärdet och säkerställt skala och effektivitet, samt implementerat en robust operationell struktur. Rafiah har också byggt starka kundrelationer i regionen, vilket nyligen annonserade 5G-kontrakt är ett bevis på. Rafiah har varit en värdefull medlem av koncernledningen och jag ser fram emot att fortsätta jobba med henne i hennes nya roll, säger Börje Ekholm, vd och koncernchef i en skriftlig kommentar.

Rafiah Ibrahim började på Ericsson 1996 och har haft ett flertal chefspositioner i organisationen, de fem senaste åren som regionchef. Hon kommer att fortsätta driva den regionala agendan tills hon börjar sin nya tjänst och går över till en rådgivande roll med fokus på att bygga starka kundrelationer.

Annons

Annons

En rekryteringsprocess för Rafiah Ibrahims ersättare har inletts.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons