Annons

Annons

Ericsson

Hans Vestberg, vd för den amerikanska mobiloperatören Verizon Communications, ska även bli styrelseordförande åt bolaget.

Ericsson meddelar förändring i koncernledningen då Helena Norrman, som bland annat haft rollen som Senior Vice President och marknads- och kommunikationsdirektör, har beslutat att lämna Ericsson.

Ericsson gör miljardavsättningar i fjärde kvartalet i affärsområdet Business Support System. Det påverkar rörelseresultatet negativt med 6,1 miljarder kronor. 

Brittiska mobiltelefonoperatören O2 kan kräva Ericsson på flera miljoner pund. Orsaken var störningar i nätverket förra torsdagen.

Svenska internationella företag har inte lyckats behålla ledartröjan i den digitala ekonomin. Det skriver Sandra Lindblad och Patrik Löwendahl som arbetar med att hjälpa företag till en framgångsrik digital transformation.

Nedskärningar och en reducerad personalstyrka har ökat Ericssons lönsamhet. Telekombolaget har gradvis minskat sina kostnader, vilket har gett en bruttomarginal på 34,8 procent, visar kvartalsrapporten.

Sidor