Annons

Annons

Ericsson

Rafiah Ibrahim kommer att lämna positionen som Ericssons Senior Vice President och chef för marknadsområde Mellanöstern & Afrika och ta en roll som rådgivare till vd Börje Ekholm.

På måndagen offentliggjorde Ericsson köpet av den tyska antennutvecklaren Kathrein, med 4 000 anställda. Och fler förvärv är att vänta.

Ericsson har tecknat avtal med Qatars telekombolag Ooredoo om ett 5G-nät, som möjliggör konstruktion av så kallade smarta städer, internet-of-things och användning av virtuell verklighet.

Ericsson förvärvar Kathreins antenn- och fiberverksamhet för 5G som omsatte omkring 270 miljoner euro, motsvarande 2,9 miljarder kronor under 2018.

Hans Vestberg, vd för den amerikanska mobiloperatören Verizon Communications, ska även bli styrelseordförande åt bolaget.

Ericsson meddelar förändring i koncernledningen då Helena Norrman, som bland annat haft rollen som Senior Vice President och marknads- och kommunikationsdirektör, har beslutat att lämna Ericsson.

Ericsson gör miljardavsättningar i fjärde kvartalet i affärsområdet Business Support System. Det påverkar rörelseresultatet negativt med 6,1 miljarder kronor. 

Brittiska mobiltelefonoperatören O2 kan kräva Ericsson på flera miljoner pund. Orsaken var störningar i nätverket förra torsdagen.

Sidor