Juridik

Advokatsamfundet får ny generalsekreterare

I dag tillträder Mia Edwall Insulander som generalsekreterare för Sveriges advokatsamfund.

Uppdaterad 2019-09-02
Publicerad 2019-09-02

Mia Edwall Insulander tar över uppdraget efter Anne Ramberg, som nu har gått i pension efter nästan 20 år som generalsekreterare.

– Jag ser fram emot att få vara den viktiga röst som Advokatsamfundet är i dag i den rättspolitiska debatten. Advokatsamfundets röst behövs, och jag kommer att arbeta för att samfundet ska fortsätta att vara en stark röst, säger Mia Edwall Insulander i ett pressmeddelande. 

Mia Edwall Insulander planerar att ägna sitt första år åt att lyssna och tala med samfundets ledamöter för att sätta sig in i vad som behöver förvaltas, förbättras eller eventuellt förändras.

Mia Edwall Insulander har varit ledamot av Advokatsamfundets huvudstyrelse. Hon har även varit engagerad i Advokatsamfundet innan dess, dels inom projektet Advokat i framtiden, dels i tidskriften Advokatens redaktionsråd. 

Mia Edwall Insulander är advokat sedan 2007 och blev jurist på advokatbyrå 2001. Hon har tidigare varit delägare i den humanjuridiska advokatbyrån Insulander Lindh i Stockholm, med familjerätt som huvudsakligt verksamhetsområde.

 

Platsannonser