Undersökning

Ytterligare två anhållna i Balderutredning

Ytterligare två är anhållna i Balderhärvan. Totalt utreder Ekobrottsmyndigheten nu elva personer.

Uppdaterad 2020-06-11
Publicerad 2020-06-10

Insiderbrottsutredningen där två höga chefer i fastighetsbolaget Balder sitter häktade sedan i början av juni växer i omfattning. Förra torsdagen gjordes tillslag mot ytterligare två misstänkta som greps men släpptes samma dag. Båda har fått försvarare förordnade via tingsrätten. Och nu har alltså två personer till delgivits misstanke. Advokaterna Mats Dahlgren och Nicklas Unger har utsetts till försvarare.

Sammanlagt elva personer är nu misstänkta i utredningen. Det gör att ärendet är ett av de största insidermålen hittills sett till antalet inblandade personer.

De båda Baldercheferna Magnus Björndahl och Marcus Hansson kan som längst få stanna kvar i häktet fram tills på fredag, denna vecka.  Därefter försätts de på fri fot om inte åklagaren begär förlängd häktningstid. Båda är häktade för grovt insiderbrott på sannolika skäl. Brottstiden ligger i mitten av januari 2020 enligt häktningsprotokollen men de exakta omständigheterna är sekretessbelagda.

På försvararsidan har de tyngsta advokatnamnen hittills lyst med sin frånvaro, förutom Thomas Olsson som företräder en av de misstänkta som är på fri fot.  Förra veckan blev det dock klart att en annan av de misstänkta fick rätt att byta ombud till Hans Strandberg, en av landets mest välrenomerade ekobrottsspecialister.

Platsannonser

Logga in