Juridik Nyhet

Wistrand blir del av internationella advokatbyrån CMS

Taggar i artikeln

Wistrand
Publicerad
Uppdaterad

För att framtidssäkra sin position blir Wistrand en del av CMS, en av världens största advokatbyråer. Wistrand kommer att, efter onboarding som väntas bli klar första kvartalet 2024, byta namn till CMS Wistrand och gå från cirka 150 jurister och advokater i Stockholm och Göteborg till över 5 800 jurister och advokater världen över.

Realtid.se

– För att kunna erbjuda heltäckande juridisk rådgivning och bibehålla en stark position på den svenska marknaden är det avgörande att ha en internationell räckvidd. Vi har noga övervägt olika vägar för att framtidssäkra vår verksamhet och CMS framstår som det optimala valet, säger Maria Kosteska Fägerquist, Wistrands styrelseordförande i Göteborg i en skriftlig kommentar.

Enligt Maria Kosteska Fägerquist tillåter CMS struktur att Wistrand kan fortsätta vara en självständig, starkt lokalt förankrad byrå för de svenska kunder samtidigt som byrån kan dra nytta av CMS:s globala expertis och nätverk.

CMS har kontinuerligt expanderat till fler och fler geografiska marknader under de senaste 20 åren. Idag finns CMS representerade i 45 länder världen över.

Annons

– Dagens snabba förändringstakt kommer tvinga alla medelstora byråer att göra ett vägval. Nu har vi gjort vårt val och positionerat oss starkt för framtiden. Vi ser det också som en stor konkurrensfördel att kunna ha kvar vårt starka lokala fokus och inte vara centralt styrda från någon av de stora marknaderna, vilket annars är vanligt bland många av de internationella byråerna, säger  säger Fredrik Råsberg, Wistrands styrelseordförande i Stockholm i sin presskommentar.

Annons